POPŻ podprogram 2020 - efekty
POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty
Ośrodek Pomocy Społecznej w Chrzypsku Wielkim z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Poznaniu realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
· warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
- skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
· mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
· cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
· tłuszcze (olej rzepakowy).
Pomoc żywnościowa trafiła do 218 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 15,2 ton żywności;
o 1300 paczek żywnościowych;
W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 218 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• edukacji finansowej - ….. spotkań dla …… uczestników
• Kulinarnych – 3 spotkań dla 8 uczestników
Wyświetleń strony: 275
Data wytworzenia: 23-03-2022, 12:22:23 przez Administrator
Opublikowano: 23-03-2022, 12:23:08 przez Administrator